adhd-Xtra
Di Aug 21 2018 11:14 11 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Nu op adhdXtra forensisch psychiater Nannet Buitelaar. 
 
   Startpagina   Help Kalender Inloggen Registreren  
Pagina's: [1]   Omlaag
  Print  
Auteur Topic: Laat je niet langer in een hoek duwen, kom in actie, teken de petitie!!!  (gelezen 953 keer)
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.
ineke007
Administrator
adhdXtra
*
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 1702


i may not be perfect, but i'm always me


WWW
« Gepost op: Ma Nov 13 2017 21:14 21 »

Veel mensen met ADHD hebben baat bij medicatie. Langwerkende pillen hebben bij velen van hen de voorkeur: geen problemen met vergeten en/of rebounds als een pilletje na 2 uur weer is uitgewerkt. En geen kans op misbruik voor andere doeleinden! Maar vanaf 2018 staan mensen met ADHD in de kou. Zij betalen de volle mep voor hun medicatie. In schril contrast met andere mensen die ‘dure’ medicatie nodig hebben.

Vergoeding langwerkende medicatie 2018: een schijntje
De kortwerkende medicijnen zijn goedkoop en worden vergoed in het basispakket, de moderne langwerkende niet. Sommige zorgverzekeraars vergoedden de afgelopen jaren langwerkende medicijnen nog in het aanvullend pakket, maar in 2018 wordt de vergoeding maximaal € 200,-. Een schijntje. De langwerkende medicijnen worden onbereikbaar voor de mensen die ze het hardst nodig hebben.

Penny wise, pound foolish
Dit is niet alleen een slag voor de kwaliteit van leven van mensen met ADHD, maar ook voor de maatschappij die de kosten van onbehandelde ADHD op haar bordje krijgt. Onbehandelde ADHD hangt namelijk samen met 4x zoveel auto ongelukken, en 2x zoveel kans op jong overlijden vergeleken met controle personen. Met een verhoogde kans op depressie, suicide, verslaving, en criminaliteit. Grootschalig registeronderzoek uit Zweden laat zien dat deze risico’s met 30-40% afnemen als ADHD wordt behandeld met medicatie.

Rekening komt later
Dus zorgverzekeraars, is het wel zo slim, de meest effectieve behandeling voor ADHD buiten bereik te brengen van mensen met dergelijke grote risico’s? Een behandeling die de risico’s aanzienlijk reduceert. Door dit beleid komt de rekening toch, alleen wat later, en die zal vermoedelijk veel hoger uitvallen dan de kosten van de langwerkende medicatie voor ADHD.

Discriminatie van ADHD
In 2016 werd aan eigen bijdragen voor alle medicijnen in Nederland in totaal 39 miljoen betaald. Mensen met ADHD namen hiervan volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen 22,4 miljoen voor hun rekening. ADHD-medicatie gebruikers draaiden dus op voor 57,4% van alle eigen bijdragen. Is dat redelijk? Dit heet gewoon discriminatie!

Laat je niet langer in een hoek duwen, kom in actie, teken de petitie, en sta op tegen discriminatie van ADHD!
https://www.petities24.com/zorgverzekeraars_discrimineren_mensen_met_adhd
Gelogd

Ik denk altijd eerst goed na....voor ik iets stoms zeg..... Knipoog
Pagina's: [1]   Omhoog
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.04 seconden met 21 queries.