adhd-Xtra
Do Feb 22 2018 15:43 15 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Nu op adhdXtra forensisch psychiater Nannet Buitelaar. 
 
   Startpagina   Help Kalender Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Zo Jan 21 2018 18:37 18 
Gestart door ineke007 - Laatste bericht door Aries
Wat ik nu ga zeggen, klinkt misschien gek, maar ik denk dat het wel goed is dat er kritisch naar gekeken blijft worden. Want zo blijft het wel gaande dat mensen erover gaan nadenken en het ook meer gaan begrijpen.

Als Laura Batstra zegt: "ADHD bestaat niet, het is een profiel aan bepaalde gedragskenmerken die heel normaal en menselijk zijn en het is een trend geworden om het ADHD te noemen en het onterecht als stoornis te bestempelen." Dan ben ik het niet met haar eens. Maar als iemand wilt uitdragen dat bepaald gedrag niet alleen maar door ADHD komt en dat daar ook heel veel factoren bijkomen wat niks te maken heeft met een neurologische afwijking, ben ik het daar absoluut wel mee eens!

Mijn indruk is dat er tegenwoordig juist te makkelijk wordt geleurd met stoornissen zoals ADHD en autisme en dat dat juist problemen gaat geven. Kinderen krijgen mee tegenwoordig dat ze in een bepaald hokje worden geplaatst en daarmee anders zijn dan anderen. En kinderen die geen ADHD of autisme hebben, die krijgen mee dat ze normaal zijn maar misschien ook dat er verder niks is waardoor ze leuk en bijzonder kunnen zijn. Wat denk jij wat zulke dingen kunnen aanrichten op iemand zijn zelfbeeld? Mensen willen geen outcast zijn en meekrijgen dat ze bij voorbaat anders zijn dan anderen. Mensen willen evenmin opgaan in de grijze massa en daarmee als oninteressant worden beschouwd.

Ik vind de samenleving sowieso niet veel beter geworden in de loop der jaren. Als ik bijvoorbeeld tegenwoordig een winkel binnenloop, is er altijd wel een kind die de hele winkel bij elkaar krijst omdat het geen chocolade krijgt. Als ik dat vroeger deed, zou mijn moeder boos reageren met: "Ben jij helemaal gek geworden? Als je zo doorgaat, zet ik je in de auto en dan blijf je daar maar net zolang zitten totdat ik klaar ben met boodschappen doen!" Tegenwoordig reageren ouders helemaal niet. En als jij er wat van zegt, dan worden de ouders boos op jou met: "Mijn zoon Maanlicht is hoogsensitief en kan hier niks aan doen. Wat ben jij een chagrijnige opa zeg!"

Ik zeg niet dat vroeger alles beter was. En er zijn genoeg lui die kunnen inzien dat mensen meer zijn dan ADHD, autisme, etc en dat iedereen mooi en uniek is. Ik ben er niet bang voor dat dat weggaat. Ik ben wel bang dat de samenleving op zich veel te veel in hokjes blijft denken. Er wordt meer druk gelegd op iedereen en met zo'n label kunnen mensen je bij voorbaat al uitsluiten.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.043 seconden met 15 queries.