adhd-Xtra
Vr Feb 24 2017 04:13 04 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: NU OP ADHDXTRA ONLINE COACH!!!!
 
   Startpagina   Help Kalender Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Wo Feb 22 2017 10:32 10 
Gestart door EllenTP - Laatste bericht door Piere two
@Ellen
Ik wil wel meewerken.

Piere Two

 2 
 Gepost op: Di Feb 21 2017 13:37 13 
Gestart door EllenTP - Laatste bericht door EllenTP
Beste allemaal,

Ik zal mij even kort voorstellen. Ik ben Ellen Hegeman, ben 22 jaar en kom uit Nijverdal. Op dit moment volg ik de opleiding Toegepaste Psychologie aan het Saxion te Deventer. Ik ben nu bezig met mijn afstudeeronderzoek en doe onderzoek naar verschillende tests die ADHD meten. Voor dit onderzoek heb ik respondenten nodig. Deze respondenten moeten wel aan een bepaald aantal eisen voldoen volgens mijn opdrachtgever. Ik ben op zoek naar ouders met kinderen met een klinische diagnose ADHD, hierbij maakt het niet uit welke soort ADHD het kind heeft. Dit mag dus ook ODD, CD of ADD zijn. Deze ouders en kinderen wonen in de omgeving Twente.

Ik zal ook een kleine uitleg geven over mijn opdrachtgever. Mijn opdrachtgever is Hogrefe Uitgevers. Zij willen graag twee nieuwe tests op de markt brengen om ADHD te kunnen diagnosticeren. Deze twee testen moeten eerst onderzocht worden voordat ze daadwerkelijk op de markt mogen komen. Aan dit onderzoek werk ik dus mee en het onderzoek wordt gedaan door deze twee testen af te nemen bij de ouders en de kinderen zelf. Daarnaast zullen er nog een aantal andere tests worden afgenomen. Na deze afnames zullen de vragenlijsten worden nagekeken en deze resultaten zullen dan weer met jullie worden besproken.

Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk of deze testen face-to-face moeten worden afgenomen of dat dit ook online kan. Als het online kan, dan kan ik de testen ook afnemen buiten omgeving Twente.

Dus ben jij/zijn jullie bereid om mij te helpen in mijn onderzoek? Laat dan even een reactie achter op dit topic!

 3 
 Gepost op: Wo Feb 08 2017 19:44 19 
Gestart door ineke007 - Laatste bericht door ineke007
Lief de reacties,maar wij doen er niks mee.....

Graag de link gebruiken  Knipoog

 4 
 Gepost op: Wo Feb 08 2017 11:52 11 
Gestart door ineke007 - Laatste bericht door Aries
In mijn persoonlijke geval vind ik dat het veel beter kan. Wat ik merk bij PsyQ is dat er heel ééndimensionaal naar ADHD wordt gekeken. De huidige theorie over ADHD is dat er neurotransmitters in de hersenen te snel worden opgenomen, wat resulteert in een vertraagde prikkeloverdracht met als gevolg ADHD-gedrag: problemen met aandacht en concentratie, problemen met impulsbeheersing en bij een groot gedeelte hyperactiviteit. Oplossing: medicatie!

Er wordt heel dogmatisch aan deze theorie vastgehouden en iedereen met AD(H)D wordt over één kam geschoren. Om een voorbeeld te noemen: ze staan er bij PsyQ op dat je langwerkende stimulantie gaat slikken, want ze gaan er bij voorbaat al vanuit dat je anders vergeet de volgende dosis op tijd te slikken.

In de praktijk is het vaak anders. Iedereen met ADHD is verschillend en de symptomen zijn ook bij iedereen anders. De één ervaart vooral concentratieproblemen, de ander voelt zich vooral beperkt door zijn impulsiviteit en weer de ander heeft hoofdzakelijk moeite met plannen en organiseren. Daarom kan je ADHD niet bij iedereen hetzelfde behandelen. Maar dat gebeurt wel. Er worden je symptomen opgedrongen en dat zou allemaal komen door ADHD.

Ik denk zelf dat het allemaal veel gecompliceerder is. ADHD heeft invloed op je denken en gedrag, maar ook hoe jij je als persoon hebt ontwikkeld en welke gedragspatronen jij jezelf hebt aangeleerd bepaalt dat. Waarschijnlijk heeft dat laatste zelfs een grotere invloed. Ook al heb je ADHD: je brein is niet ziek! Het werkt alleen wat anders, maar het is nog steeds flexibel net zoals dat van iemand zonder ADHD. Gedurende je leven past het zich aan door de omstandigheden die jij meemaakt. Als jij problemen ervaart met het vasthouden van de aandacht, ga jij in de loop der jaren trucjes aanleren om daarmee om te gaan en je hele manier van denken en gedrag gaat zich daarop instellen. En zo kan het zijn dat iemand zich maar gedeeltelijk in de diagnose herkent of helemaal niet. En dan kan het behoorlijk verwarrend zijn als een psychiater tegen je zegt: "je hebt ADHD, je bent impulsief, je hebt concentratieproblemen en je ervaart innerlijke onrust en daarom móet je stimulantia slikken".

Je moet uiteraard niks. Het gaat erom waar jij je zelf het beste bij voelt. En daarom vind ik dat dogmatisch blijven aandringen op medicatie en verder moet iemand met ADHD het eigenlijk zelf maar uitzoeken heel zorgelijk. Ik heb er zelf veel problemen mee en het zou best kunnen zijn dat anderen dat ook zo ervaren.

Alternatieve behandelingen zoals neurofeedback worden afgedaan als kwakzalverij. Ik denk inderdaad dat neurofeedback de ADHD op zich niet zal verminderen. Maar wellicht kan het wel helpen om diepliggende gedragspatronen te veranderen en kan het daarom wel degelijk effectief zijn: je hebt ADHD, maar je hebt er minder last van.

Dus ik denk dat het goed is om aandacht te blijven besteden aan dit soort alternatieve behandelingen.

Verder is er in de VS een theorie dat er meer typen ADHD bestaan: http://www.neurowiki.nl/index.php/de-6-subtypes-van-adhd

 5 
 Gepost op: Zo Jan 29 2017 18:21 18 
Gestart door Piere two - Laatste bericht door Tjordy1
Bedoel je deze?
http://www.adhd-xtra.nl/forum/index.php?topic=25724.0

 6 
 Gepost op: Za Jan 28 2017 02:27 02 
Gestart door Piere two - Laatste bericht door Piere two
Ik zag voorbij komen iets over sub typen van adhd en de indeling van dr.Adams.

Ik dacht dat ik het bij Nanet Buytelaar had zien staan.Maar hoe kom ik daar nou weer.
Ben het effe kwijt.
Piere Two

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.05 seconden met 15 queries.