adhd-Xtra
Za Apr 21 2018 08:31 08 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Nu op adhdXtra forensisch psychiater Nannet Buitelaar. 
 
   Startpagina   Help Kalender Inloggen Registreren  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
 1 
 Gepost op: Wo Apr 11 2018 13:02 13 
Gestart door EB66 - Laatste bericht door EB66
Hallo allemaal,

Mijn naam is Eric, ik ben 51 jaar en op latere leeftijd pas gediagnosticeerd met ADHD met aandachtstekort op de voorgrond.
In de tijd na de diagnose  is er voor mijn veel duidelijk geworden, bijvoorbeeld waarom ik vroeger niet echt mee kon komen op school en mij een LBO opleiding werd geadviseerd zodat ik daar, door met m'n handen te werken, mijn energie kwijt kon en ik me waarschijnlijk niet verder dan dat niveau zou kunnen ontwikkelen. (Overigens niks mee mee, als je daar gelukkig in bent)

Tijdens mijn loopbaan als meubelmaker/interieurbouwer, van meer dan 30 jaar, heb ik altijd het gevoel gehad meer te kunnen.
Naast mijn werk heb ik daarom nog diverse opleidingen gevolgd en succesvol afgerond.
Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik nu reeds enkele jaren de vol tijdstudie  "Master interior Architecture" volg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU) en ik me daar momenteel in de afstudeerfase bevind.

Vanwege mijn persoonlijke ervaringen richt ik mijn afstudeeropgave op mensen met ADHD en dan met name op het kunnen concentreren op taken binnen een "open" werkomgevingen.
De zogenaamde kantoortuinen vormen daarbij een grote uitdaging, zelfs voor mensen zonder ADHD!

Mijn Vraag:
Graag kom ik in contact met mensen met ADHD die werkzaam zijn binnen kantooromgeving.
Welke ervaringen heb je? Waar ervaar je hinder van en waarom? Wat zou kunnen helpen volgens jou etc.
Voor mijn onderzoek is jouw ervaringen erg waardevolle informatie!
juist de vaak alledaagse ervaringen, soms kleine dingen waar jij tegenaan loopt, oplossingen die je zelf bedacht hebt om verbetering aan te brengen etc.

Graag kom ik met je in contact om hierover te spreken, waarbij het voor zich spreekt dat alle informatie vertrouwelijk wordt behandeld en uitsluitend zal worden ingezet voor mijn afstudeeropgave.

Openlijk tot binnenkort,

Eric van den Berkmortel
Student HKU |  Master Interior Architecture
e.info@demio.nl

 2 
 Gepost op: Wo Feb 28 2018 14:31 14 
Gestart door Perlector - Laatste bericht door Perlector
Beste Dyslectici,

Wij zijn vijf studenten van de Radboud Universiteit met verschillende studieachtergronden. In samenwerking met twee ondernemers zijn wij bezig met het ontwikkelen van een bril voor mensen met dyslexie. Het idee achter deze bril is dat deze tekst moet kunnen gaan voorlezen, waardoor dyslectici woorden beter kunnen gaan verbinden met hun bijbehorende klank. Wij denken hiermee dyslectici te kunnen helpen om beter te kunnen lezen.

Wij denken dat het erg belangrijk is om mensen met dyslexie te betrekken in de ontwikkeling van ons product. Deze mensen weten namelijk het beste hoe een product hen zou kunnen gaan helpen! Hierom hebben wij een korte enquête opgesteld die wij graag aan dyslectici zouden willen voorleggen.
Heeft u, of uw kind, dyslexie? Dan zou u ons enorm helpen door onze enquête in te vullen!

U kunt de enquête zowel invullen namens uzelf ,als namens/samen met uw kind.

https://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9mEoZkMF6daXj0N

Wilt u meer weten over ons bedrijf? Bekijk dan onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/Perlector/

 3 
 Gepost op: Zo Jan 21 2018 18:37 18 
Gestart door ineke007 - Laatste bericht door Aries
Wat ik nu ga zeggen, klinkt misschien gek, maar ik denk dat het wel goed is dat er kritisch naar gekeken blijft worden. Want zo blijft het wel gaande dat mensen erover gaan nadenken en het ook meer gaan begrijpen.

Als Laura Batstra zegt: "ADHD bestaat niet, het is een profiel aan bepaalde gedragskenmerken die heel normaal en menselijk zijn en het is een trend geworden om het ADHD te noemen en het onterecht als stoornis te bestempelen." Dan ben ik het niet met haar eens. Maar als iemand wilt uitdragen dat bepaald gedrag niet alleen maar door ADHD komt en dat daar ook heel veel factoren bijkomen wat niks te maken heeft met een neurologische afwijking, ben ik het daar absoluut wel mee eens!

Mijn indruk is dat er tegenwoordig juist te makkelijk wordt geleurd met stoornissen zoals ADHD en autisme en dat dat juist problemen gaat geven. Kinderen krijgen mee tegenwoordig dat ze in een bepaald hokje worden geplaatst en daarmee anders zijn dan anderen. En kinderen die geen ADHD of autisme hebben, die krijgen mee dat ze normaal zijn maar misschien ook dat er verder niks is waardoor ze leuk en bijzonder kunnen zijn. Wat denk jij wat zulke dingen kunnen aanrichten op iemand zijn zelfbeeld? Mensen willen geen outcast zijn en meekrijgen dat ze bij voorbaat anders zijn dan anderen. Mensen willen evenmin opgaan in de grijze massa en daarmee als oninteressant worden beschouwd.

Ik vind de samenleving sowieso niet veel beter geworden in de loop der jaren. Als ik bijvoorbeeld tegenwoordig een winkel binnenloop, is er altijd wel een kind die de hele winkel bij elkaar krijst omdat het geen chocolade krijgt. Als ik dat vroeger deed, zou mijn moeder boos reageren met: "Ben jij helemaal gek geworden? Als je zo doorgaat, zet ik je in de auto en dan blijf je daar maar net zolang zitten totdat ik klaar ben met boodschappen doen!" Tegenwoordig reageren ouders helemaal niet. En als jij er wat van zegt, dan worden de ouders boos op jou met: "Mijn zoon Maanlicht is hoogsensitief en kan hier niks aan doen. Wat ben jij een chagrijnige opa zeg!"

Ik zeg niet dat vroeger alles beter was. En er zijn genoeg lui die kunnen inzien dat mensen meer zijn dan ADHD, autisme, etc en dat iedereen mooi en uniek is. Ik ben er niet bang voor dat dat weggaat. Ik ben wel bang dat de samenleving op zich veel te veel in hokjes blijft denken. Er wordt meer druk gelegd op iedereen en met zo'n label kunnen mensen je bij voorbaat al uitsluiten.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.053 seconden met 15 queries.