adhd-Xtra

Het Loket => Vragen staat vrij => Topic gestart door: ineke007 op Vr Nov 17 2017 00:31 00Titel: bericht aan RTL late Night
Bericht door: ineke007 op Vr Nov 17 2017 00:31 00
Mijn bericht aan RTL late Night;
Beste Humberto,
Gisteren wilde ik de uitzending niet kijken waarin ADHD aan het woord kwam met als spreker Laura Batstra.
Toch besef ik me dat ik toch moet kijken, want als ik straks bij jou aan de tafel kom te zitten, dan wil ik goed onderlegd zijn qua wat er gezegd en geschreven is.
Ik vertel even iets over mezelf;
Ik ben Petra, 44 jaar en ik heb ADHD.
Máár daarnaast ben ik veel meer.
Ik ben moeder van 4, echtgenoot van 1 (😜), baasje van 2 honden en 2 paarden, juf van 27, pleegmoeder van 1 en PGB-begeleidster van 2 kinderen met een beperking, heb 2 tot 3 avonden per week de buurman van 92 te eten.
Ik gebruik medicatie... al jaren.
Ik ben een energiek mens, heb veel te bieden, ben betrokken bij de maatschappij.
Oh ja, ik heb ook een kinderboek geschreven; “Gefeliciteerd, je hebt ADHD!”
Wat mij het meeste stoort?
Op tv wordt alleen door “professionals” gesproken over, door ouders gesproken over hun (lastige) kinderen.
Ik daag je uit om eens iemand met ADHD uit te nodigen die over ADHD kan praten met trots, met power, met liefde...
Want ik bied de kinderen met ADHD in mijn klas een levensles.
Laat ze maar lullen op tv... adhd is een cadeautje!
Soms een cadeautje met een gerafelde strik of een losgelaten plakbandje, maar over het algemeen zijn mensen met adhd heel empatisch, liefdevol, behulpzaam...
laat een ervaringsdeskundige eens aan het woord in je talkshow.
Dus bij deze;
IK KOM GRAAG NAAR JE UITZENDING OM MET JE TE PRATEN OVER DE LEUKE KANT VAN ADHD, WANT DIE WORDT NOOIT EENS BELICHT
Dan zal ik vertellen waarom adhd en medicatie juist zo belangrijk zijn. Waarom adhd wel bestaat.
Waarom mevr Batstra moet stoppen met zeggen dat adhd alleen gedrag is? Dat kom ik graag eens uitleggen! Ze mag er bij komen zitten, dan beseft ze eens hoeveel pijn het doet als je in je ziel wordt geraakt en er wordt gezegd dat een deel van jou niet bestaat, dat een deel van jou verzonnen is, dat een deel van jou alleen maar gedrag is... ze is psycholoog, geen arts. Ze bestudeert gedrag, geen wetenschappen. Ze zet mensen zoals mijn zonen, dochter en kinderen in mijn klas mét ADHD weg als niet bestaand. Dat stoort mij enorm en ik kom graag namens hen het woord doen.
Dus, nodig me uit op korte termijn en ik kom graag vertellen over.
Dikke vriendelijke ADHD groeten,
Petra van der Burg-Jansen
(Nog steeds getrouwd omdat deze persoon de kracht en de pracht ziet van ADHD, soms een beetje lastig maar zijn we dat niet allemaal?)
#RTLlatenight

https://www.facebook.com/Peetje.gewoon.24?hc_ref=ARSFiRwtgeIuCWi0TsY1X3SyzVRqEYwIpQviIBbalA9v5i0D50K_S1mcOEtIxVEDIO8&fref=nf&pnref=story


Titel: Re:bericht aan RTL late Night
Bericht door: Piere two op Ma Nov 20 2017 10:49 10
@Ineke...
Jij verdiend een dikke zoen....Je weet vast wel bij wie je die moet halen..!!! ;) ;)

Groetjes Piere Two


Titel: Re:bericht aan RTL late Night
Bericht door: ineke007 op Di Nov 21 2017 16:26 16
Door Petra geschreven hoor, niet door mij....was een gevalletje van kopie en plak ;)


Titel: Re:bericht aan RTL late Night
Bericht door: michelle1980 op Di Nov 28 2017 15:50 15
kan niet anders zeggen.
dat er altijd mensen blijven die vast zitten in hun eigen gedachten.
ze durven niet of kunnen niet buiten die gedachten om.
een mening geven dat is het makkelijk of vanuit gaan dat het bewezen is hoe eenvoudig is dat.
Titel: Re:bericht aan RTL late Night
Bericht door: Aries op Zo Jan 21 2018 18:37 18
Wat ik nu ga zeggen, klinkt misschien gek, maar ik denk dat het wel goed is dat er kritisch naar gekeken blijft worden. Want zo blijft het wel gaande dat mensen erover gaan nadenken en het ook meer gaan begrijpen.

Als Laura Batstra zegt: "ADHD bestaat niet, het is een profiel aan bepaalde gedragskenmerken die heel normaal en menselijk zijn en het is een trend geworden om het ADHD te noemen en het onterecht als stoornis te bestempelen." Dan ben ik het niet met haar eens. Maar als iemand wilt uitdragen dat bepaald gedrag niet alleen maar door ADHD komt en dat daar ook heel veel factoren bijkomen wat niks te maken heeft met een neurologische afwijking, ben ik het daar absoluut wel mee eens!

Mijn indruk is dat er tegenwoordig juist te makkelijk wordt geleurd met stoornissen zoals ADHD en autisme en dat dat juist problemen gaat geven. Kinderen krijgen mee tegenwoordig dat ze in een bepaald hokje worden geplaatst en daarmee anders zijn dan anderen. En kinderen die geen ADHD of autisme hebben, die krijgen mee dat ze normaal zijn maar misschien ook dat er verder niks is waardoor ze leuk en bijzonder kunnen zijn. Wat denk jij wat zulke dingen kunnen aanrichten op iemand zijn zelfbeeld? Mensen willen geen outcast zijn en meekrijgen dat ze bij voorbaat anders zijn dan anderen. Mensen willen evenmin opgaan in de grijze massa en daarmee als oninteressant worden beschouwd.

Ik vind de samenleving sowieso niet veel beter geworden in de loop der jaren. Als ik bijvoorbeeld tegenwoordig een winkel binnenloop, is er altijd wel een kind die de hele winkel bij elkaar krijst omdat het geen chocolade krijgt. Als ik dat vroeger deed, zou mijn moeder boos reageren met: "Ben jij helemaal gek geworden? Als je zo doorgaat, zet ik je in de auto en dan blijf je daar maar net zolang zitten totdat ik klaar ben met boodschappen doen!" Tegenwoordig reageren ouders helemaal niet. En als jij er wat van zegt, dan worden de ouders boos op jou met: "Mijn zoon Maanlicht is hoogsensitief en kan hier niks aan doen. Wat ben jij een chagrijnige opa zeg!"

Ik zeg niet dat vroeger alles beter was. En er zijn genoeg lui die kunnen inzien dat mensen meer zijn dan ADHD, autisme, etc en dat iedereen mooi en uniek is. Ik ben er niet bang voor dat dat weggaat. Ik ben wel bang dat de samenleving op zich veel te veel in hokjes blijft denken. Er wordt meer druk gelegd op iedereen en met zo'n label kunnen mensen je bij voorbaat al uitsluiten.